nuffnang

Thursday, November 24, 2011

kecian Yuna

KUALA LUMPUR: Penyanyi popular negara yang mula mencipta nama di Amerika Syarikat, Yuna mengesahkan trofi Lagu Terbaik yang dimenanginya pada Anugerah Industri Muzik (AIM) ke-18 dua minggu lalu ditarik balik. 

Beliau yang merangkul trofi berkenaan menerusi lagu Penakut mengakui perkara itu menerusi laman Twitternya, semalam.
Bagaimanapun, penyanyi Wanita Popular Anugerah Bintang Popular Berita Harian (ABPBH) 2010 itu enggan mengulas lanjut mengenai penarikan balik trofi, sebaliknya meminta semua persoalan diajukan kepada penganjur, Persatuan Industri Rakaman Malaysia (RIM).Semalam, ruangan Dengarnya dalam akhbar ini menyiarkan artikel berlaku kesilapan pengiraan sehingga trofi Lagu Terbaik dianugerahkan kepada lagu Penakut, sedangkan ia tidak memenangi lagu terbaik dalam kategori ditandingi. 

Sebaliknya, Lagu Pop Terbaik yang turut menyenaraikan lagu Penakut, dimenangi Sedetik Lebih, ciptaan Edry Abdul Halim. Lagu tema Hikayat Merong Mahawangsa itu dinyanyikan Anuar Zain. 

Sementara itu, Pengerusi Bersama, Jawatankuasa Penganjur AIM18, yang juga Naib Pengerusi Jawatankuasa Pembangunan RIM, Rosmin Hashim ketika dihubungi berkata, penjelasan mengenai perkara itu akan diberikan pada sidang media khas petang ini. 


hasil ciplak dr beritaharianonline..hehe...xpa la bkn rezeki dya kn...dh mng anu len ok la tuh

Wednesday, November 9, 2011

I Miss U blog !

Salam..
dh lama aku x update blog aku nih..berdaki gila ahh,,berapa bln dh...huhu...smua layout ttp sma..xbertukar langsung,,kalau da mmber2 yg follow blog aku msti dh bosan kn..hahaa..aku dh mls nk ubah...entry pon jarang update,,,idea xdak..life aku pon ttp sama....wuuu..help me!
tapi aku akn tetap share di entry trbaru nih...lagipon blog ni lah yg jd diari hidup aku & tempat aku luahkn perasaan...*sebab semua kwn2 share problem dgn aku smpai problem sndiri tpksa pendam & tulis kt sini....huhu...ada beberapa perkara aku nk tulis kt entri kali nih...iaitu....

1st. aku nk wish SELAMAT MENYAMBUT RAYA AIDILADHA..wlupon dh lewat..raya kali nih mmg x sprti biasa sbb x wt korban...faktor kewangan & sebab tok aku raya kt KL rumah pak lang aku,,huhu..so kmpung sapa pon xblk..wuuu..sdey2,,

2nd. aku nk abaq yg aku dh boleh terima smua knyataan dgn hati terbuka! yey!! Happy kot,..xphm?  mksud aku, aku dh boleh terima hakikat smua ex aku dgn bf bwu...kalau dulu..perghhh! jelez gila beb,,,bila bukak fb ex aku & da pic dgn boy or komen2 dgn bf bawu dya mmg aku jelez gaban....& sdey...wuuu,,,tapi dlm 2-3bln nih aku dh rsa perubahan dlm diri aku..aku rasa mcm dh matang sikit..boleh hidup SINGLE..just pikir positif jep.(adakah aku perasan sndiri)...mcm dlm lagu DEWA 19-HADAPI DENGAN SENYUMAN..dgr lgu tuh wt aku lbih pikir & cool down..poyo ja kn..aku rasa aku dh ckup pgalaman dlm kapel nih...mcm kt sttus aku..rmai yg bg komen yg bgus2,,tq frend..


3rd. Aku harap sgt dpt intake uitm degree tuk bln 2 nih ....hrp sgt dpt ats usaha sndiri...so bole wt fmly aku hepi...aku sowg hrpan..erm..just mampu berdoa pda Allah s.w.t...smoga kwn2 aku yg lain pon akn dpt gak,,,hrp smua brsama2 berjaya,,,malu kot ramai senior or kwn2 lama tnya smbung mna..wt apa skrg..just tell the truth la...hurmm..umur dh 20,,muda g (yaka?)..boleh la..pasni nk pkir kwin lak..adoi..hahaa..so kali nih xnk men dlm percintaan dh,,juz hrp trus jdoh yg bole bwk smpai jinjang pelamin...amin...

Tuesday, September 20, 2011

Allah sentiasa ada bersama kita

Salam.....
dh lma x update..serius xtahu nk update apa + dgn intrnet mengong (bb)....
apa2 pon dh kt new post msti kena post something gak kn..huhu,,,
berkenaan tajuk aku...msti aku nk ckp psl  hidup kita sbgai umat islam,,,
Allah s.w.t maha mgetahui so jgn sesekali lpa yg Dia sntiasa da bersama kita...
tersentuh dgn ayt dlm movie HANTU BONCENG time opah zizan mgajar dya.."masa kita sihat ni lah kita perlu sntiasa bersama Allah, kalo time sakit Allah yg akn bersama kita," (lebih kurang lah,,,akupon dh lupa)..so persoalannya adakah kita wt ssuatu tuk mndekati Allah pd msa ini..tepuk dada tnya diri sndiri,,,sbnrnya post ni tuk diri aku sndiri,,,aku dh bnyk wt slh dlm hidup nih..
teringat lak ayt kt status kwn aku "kita bgun pd pgi ini tuk bertaubat padaNya slagi berpeluang" so jgn sia2 kn hidup kita dgn merosakkn diri kita,ALLAH itu Maha Penyayang,,,
kalo susah doalah pdNYa kalo senang  bersyukur kpdNya dan berdoalah lgi smoga sntiasa diberkati,,,,

Saturday, September 10, 2011

this is my story

Salam..
blog aku sperti biasa entri msti bosan2..xpelah..(lgpon blog ni mcm diari aku gak)berkenaan tjuk di ats,,,sya Ahmad Rafiq Nasiri ingin bercerita mngenai hidup aku yg tunggang langgang nih..huhu..mcm2 pristiwa phit mnis.,,
(entri nih aku akn smpan smpai bila2)..

dr mn aku nk start dlu erk..mybe dr yg happening dlu kot...
ok lah, bnda yg bg aku hepi ialah fmly aku & kwn2...srius rsa bhgia kalo da fmly..aku ptot bersyukur fmly aku msih brsama aku time hepi & sdey..ada ank nakan(saudara) yg cmey2..sperti ajiq,rayyan,aleesya(my faveret)..diowg slalu bg aku gelak...
kwn2 lak, mmg terbaik..wlupon aku pon xtw siapa kwn baik aku..tp smua sma sja..
bila lepak dgn kwn2 srius hilang mslh..share problem..kwn2 aku yg pling bek dgn aku arif ishak...(now at unimas). eykram (unikl),nafis,..fakhrul slh sowg kwn aku yg gila2 gak...dok gelak ja dgn mamat nih kalo melepak kt sisha..yusri pon slh sowg yg gila2, bdk nih dya ckp ikot ska dya ja...slbihnya geng2 tmn yg jnis lwk2 gak alif izzat, fazrul...
aku hrp smpai bila2 tetap mcm ni wlupon dh tua..
time lepak kt gurney plaza

aku, fakrul,ariff

Tu pasal yg hepi2..yg sdih2 bnyk woo....hahaa..tp kes awek lar..japg aku crita..
aku nk crita psl nk smbung bljar nih..smpai skrg ryuan tuk UPU blom tw kptusan lg..
dijgka 18hb nih..doa sgt tuk dpt..kwn2 yg len dh p smbung,,aku ja yg trsadai..(tu yg sdey tuh)..

skrg nih bwu nk crita psl awek
haha..poyo ja kan..aku mmg xbrnasib baik dlm cinta nih,,,
kapel maple nih..bila kita srius nk kpel dgn awek tuh,awek tu lak xmaw srius..bila gurl tu srius dgn kita, kita pon prcya la..tp last2 gurl tu lak wt hampeh gak,,plik2 kn bnda yg bernma cinta nih..sbnrnya dlu aku 1st kapel dgn Atiqah...dye mmg bek.tp aku xhrgai dya,,sbb dye dok poli...aku f6 ja..aku asa msti akn da sowg yg lg bgus tuk dya..

tp yg pling aku syg Lyaa..
.wlupon skjap ja..tp kngan dgn dye mmg mnis..
bka posa skali,g KL nek bas skali & mcm2 lg la..tp xbrthan lma gak...mybe slh aku gak..dew g tp juz sbntar ja...tp yg pling sktkan aty aku yg bwu2 nih la..hurmm.,,
knal kt fb(dak uitm)..dye ckp dye srius dgn aku & bkn sng dye nk suke sowg2 tuh..aku pon prcya dgn dya...aku rsa dya btl2 srius tuk brsma aku..
aku dh gtw kt dyayg aku xnsem..tp dye ckp dye xkisah..kmarin dye ajk jmpa..
aku pon g lar kt dya..jmpa jap ja sbb nk bg knai ja..
slpas jmpa dye trus xcontact aku,aku msj dya, aku ckp 'btl x b ckp,,b xnsem"...dye reply "agk laa"..haha...pdih kot dgq ayt tuh..tp mmg aku xnsem pon,,,
so sabor jelah...smpai skrg dye xcontact aku..nmpk sgt dya pndg luaran kn...aku mls nk kapel dh pasni...srius mls..

ex aku sblm nih smua lawa2..aku pon heran..aku xnsem dpt yg lawa2..
ptot la aku kpel xkekal,..tp aku xkisah..mybe aku bkn laki sprti yg dia cari..
aku xkn pksa sowg2 tuk suka & trima aku,,aku cma hrpkn dya jmpa owg yg dpt wt dya bhgia.. :) yg 2 ja kot bnda yg wt aku sdih wt msa skrg nih..this is my story..
i hope my blog will remind me about my past when i become old..

Tuesday, August 30, 2011

SELAMAT HARI RAYA !

SALAM...
fuhh...dlm sekelip mata ja dh smbut Hari Raya Aidilfitri 2011..msa berlalu dgn cpt sbb aku dok beniaga tlg abg aku kt bazar..smpai aktiviti di bln rmdhan dh jd len..huhu,,tp....jd xbez lak rya kali nih..
xfeeling plak..adoi,...xdak owg trsyg :( waaaaaaaaaa...mcm mn nk hdapi smua ini ha...jmpa kwn2 & fmly ja,,
tpi ttp xbez...ntah psl apa...pens off ...

Tuesday, August 9, 2011

Pelajar Malaysia di London dipukul

Salam~~
hari demi hari smkin ok bila berpuasa nih...mybe ni nikmat berpuasa  huhu,,
apa2 pon aku bkn nk ckp psl bulan mulia nih..aku nk ckp psl kejadian rusuhan yg berlaku di London..
seperti yg rmai tahu kn berlakunya rusuhan di london yg pling awai kt Tottenham..
mostly yg merusuh ni pelajar or remaja...sebab apa??
aku pon xtahu lorh,,,yg aku tahu seorang pemamndu teksi terbunuh oleh pegawai polis semasa ingin menangkapnya,,apa yg dia lakukan aku xthu..(spa2 yg tahu info plzz)..
Yang xbestnya,one of Mlaysia's student (omputih plak,tula pentingnya english education) kena pukul & barangnya dicuri oleh beberapa org yg ingin 'menolongnya'..kcian bro nih..dia kuar sbb nk cr juadah berbuka puasa,,,musibah katakan...hope beliau tabah,,,nk tgk video & gmbr di sana? bka google la..hehe..
*kt bwh ni pon ada
*kcian kn...dh la sowg2,,

yg bwh ni just gmbr perhiasan jep



*dgn ini sya mnyeru rkyat mlysia sygkn lah ngara tumpah drh kita ni,hope bnda mcm ni xbrlaku di Malaysia..amin..

Sunday, July 31, 2011

1/8/2011 posa wei!

SALAM...wahh blog aku dh berdaki,berhabuk,berulat dh...lma kot x update...aishh..xsgka kwn2 blogger msih sudi jenguk blog aku..terharu sob3..antaranya alif haris , keen, paan, yaya & rakan sekalian (mcm la rmai sgt)..haha..skrg dh msuk bln 8..bln 8 mmg bln merdeka kan..tp bkn tu ja..tahun 2011 bln nih kita(umat islam) akn mymbut ramadhan...ahlan wasahlan ya ramadhan..haaa jgn nk ponteng2 posa lak (peringatan kpd diri sndiri) huhu...jgn lpa bgun sahur erk....:) pens off

Friday, July 22, 2011

what wrong with u Chelsea???

Assalamualikum..lma benor teman x update..huhu..agk kurang nfsu ni nk update..xdak ka ubat perangsang tuk blogging...huhu...entri aku nk ckp psl kelab EPL yg berkunjung ke MALAYSIA tuk prlwn prshbatan..

aku nih sebenarnya peminat CHELSEA la..huhu..sbb tu merajinkn diri update psl diowg..huhu
prlwn yg brlgsung 21 Julai 2011 itu agk mndpt smbutan sprti prlwn kelab2 EPL yg lain iaitu ARSENAL & LIVERPOOL..biasa la bkn sng kn nk tgk diowg men kt stdium sndiri..tp aku xdpt pergi tgk..wuuuu..sbb bajet xckup,,,huhu..cian..,,nk tgk bbrapa gmbr yg aku rembat dr pak cik google..tgk bwh..
perlawanan berlangsung

beberapa kipas susah mati yg bersemangat

wuuu..nsem abg nih

"aku tringin nk blajo taekwando sbnornye"

itulah beberapa aksi yg telah diupload dlm google image pak cik gogle....yg xbez gol xbnyk dihasilkan..wlupon prmainan seimbang,,MALAYSIA go go go,....:P


Thursday, July 14, 2011

Girl Materialistic?

SALAM....dh lama x update & xtahu nk update apo..aishh....tringin nk jd blogger yg fames HAHA (follower pon ckit entri pon xbest)berangan...Anwar Hadi dh mng award blogger yg fames bwu2 nih..tahniah2 kpd beliau,,,apa2 pon entri aku kali nih bkn psl anwar hadi..tp berkenaan tjuk di ats..dh bca? kpd gurl2 jgn mrh dlu erk..bkn nk kata kt spa2..itu ayt tnya sbb da tnda soal huhu,cma xdak kata tanya..
smlm aku da post kt status aku mcm kt ats nih, kes boring & feeling ckit smlm..hihi..dpt smbutan gak apa yg aku tlis tuh..(publisiti murahan? nope),,huhu...oke meh nk terang ckit apa itu materialistik..bkn sjenis plastik oke..dya mcm sifat mnusia yg mmentingkn kebendaan..lbih kurang la..persoalannya girl skrg nih mcm 2 ka? mostly yg aku knai skrg smua mcm 2 kot..xsmua oke..aku da knal sowg nih(gurl),kmi mmg rpt la gak..apa2 mslh dya cr aku ja..soh aku tlg antar dya,,tp dlm bbrapa bln lpas dya rpt dgn mmat yg da keta so trus lupa aku..wlupon kmi cma kwn mcm adk & abg..yela aku nie nek moto ja..mn nk pndang kn..smpai brbulan2 wt xknai aku..xpo cek (grrrr geram smbil tumbuk bantal)...haha aku xkisah sgt jnji dya hepi dgn life dya,,bkn dya sowg ja,drpd perhatian aku kt fb kwn2 fb aku smua jnis nk yg kaya2..yg da keta....tpi aku phm sbnrnya lbih terjamin kn kalo da keta...kalo nek moto nmpk rempit plak kn..aku nie kes x amek lesen keta ja(pak xbg lagi)..haha..kcian..tp aku tw da gurl yg xpkir smua tuh..kalo dh cinta akn trima seadanya,kalo time kapel xleh trima, kwin nti lgi laa kn..mintak2 la doa kpd Allah s.w.t supaya dipertemukan jodoh yg sesuai,,,

moral di sini: bljar la elok2 bg lelaki yg nk girl skrg nih,kalo diri sndiri xleh nk jaga lgi jgn hrp nk kapel..bljar dlu..hihi..jgn guna duit mak pak ja..peringatan kpd diri aku gak..hihi..

Sunday, July 10, 2011

Mamak, Darah secawan !

terpikat plak kt slh 1 artikel di akhbar kosmo so trus ciplak..huhu..apa2 pon Assalamuaikum,,,nk crita psl lelaki Masai yg dahagakan darah..bg yg dh tw tuh xyah tgk pon xpa..huhu..meh teman nk cite,,,

LELAKI puak Masai yang tinggal di sempadan Kenya dan Tanzania terkenal memiliki stamina dan daya tahan tubuh terhadap persekitaran yang ekstrem. Mereka boleh berlari berhari-hari untuk mencari bekalan air sambil memakai kasut yang diperbuat daripada tayar kereta.Makanan pula bukanlah satu masalah asalkan mereka dapat menghirup darah yang mengalir daripada leher lembu yang ditebuk hidup-hidup.Mereka boleh berlari selama beberapa hari siang & malam sbgai pelari marathon.

“Jika kami tiada susu atau daging, kami menebuk leher lembu dan meneguk darah yang keluar dari situ. Jika minum cukup darah, mungkin dua atau tiga liter, ia akan memberi saya banyak tenaga dan saya boleh berjalan selama beberapa hari tanpa makanan dan air,” kata pelari marathon itu
Mereka boleh memperoleh sehingga tiga liter darah daripada seekor lembu. Selepas selesai, mereka akan menutup lubang di leher itu dengan tahi lembu bagi menghentikan aliran darah.
amacam ? ada terpikir nk cuba,try,test x? haha....bezzz wooo

Friday, July 8, 2011

gua ada binatang, lu ada?

yihaa,,Assalamualikum..kali nih entri nk tulis psl BINATANG!!!PELIHARAAN!! hehe,,,aku sbnrnya xdak pon haiwan peliharaan,,.disebabkan aku nih mls nk jaga air kencing berak diowg,,tp aku suka sbnrnya trutama Arnab & kucing,,,so aku amek lgkah inisiatif...iaitu dgn mereka sendiri & bli 2ekoq..haha..nk tgk? roll down babeh

dh tengok? comey x..haha..kucing tuh bernama Comot,Comot & pikachu aku bli..yg len tuh aku wt sendiri...tengs to Cubecraft..disebabkan xdak aktiviti berfaedah so aku wt la natang tuh...

p/s: so gua ada binatang, lu ada? hahaa

Saturday, July 2, 2011

Tiga artis popular bernikah

Salam..Olaa everybody,,,disebabkan aku xdak bnda nk update sgt sjk kebelakangan nih,,so aku bkak http://www.bharian.com.my/bharian/ nk tgk isu2 semasa,tgk gosip sikit2..hehe,,di ruangan nasional aku ternampk title mcm aku tlis tuh..so aku ciplak dr situ ja..sng kn keja aku,,meh kita tgk spa artis tuh,,,


Haaaa,,tw artist kt ats nih? nie lah vokalis band HUJAN iaitu Noh..nikah dgn Shazrina (juga dikenali Mizz NiNA)..dua2 mnceburi bidang seni sbgai penyanyi yg terkenal..diowg nikah hari sempena hari lahir Mizz Nina yg ke-31 (dh tua dh pon bgus la nikah)juga tua 4 tahun drpd NOh..hihi..cinta xkenal usia katakan,,,dh dua artis dh, so artis yg ke-3 ialah.....

knal x? xknal maka xcinta...huhu..nie la TOMOK bkn momok oke..@ nma sbenar Shah Indrawan Ismail 27 berkahwin dgn Siti Rahayu Abas 32,,bini dya bkn artis..keja sbgai pramugari MAS..wahhh bgus kn,,skrg trend kot laki muda kwin gurl tua bberapa taun,,huhu..mulut aku mcm nk kna tonyoh(sumbat) dgn cabai ja kn,,huhu..ape2 pon hrp mereka semua bhgia sehingga ke ank cucu..amin :)

nie video time akad nikah noh..layan...http://syok.my/video-akad-nikah-noh-hujan/

Wednesday, June 29, 2011

Dah Siap ka belOm?

Assalamualikum, kalo xjwb dosa kalo jwb SAYANGGGG..hehe,,(trademark anwarhadi)..orite kali nk post psl dh siap ka blom..apa yg siap? nsi paprik dgn teh ais?roti canai?kopi tarik siap? no no no.,.nie psl khidupan kita smua sbgai manusia dlm mnjalani rintangan hidup yg bermacam2 liku,,apa2 pon kita tgk dlu video anwar hadi kt bwh nih..video nih dh lama sbnrnya..
dh usha? kalo ada yg tenet slow yg dok buffering tuh meh aku cite...cecite cecite..

Scene dlm babak video nih, kwn dya tpon nk ajk lepak & kata dlm 5mnit dya smpai la,,tp si mamat yg pemalas tuh wt dek ja...layan lgu soley2 dlu..dh hmpir 10 mnit kwn dya smpai..tp yg mamat tuh xsiap g..frust la kn kwn dya tuh...dh gtw dh nk smpai tp xsiap2,,,HAAAA, kowg prnh alami situasi ni x? or kowg mcm mamat tuh? haha..aku pon prnh jd mcm nih & aku prnh jd mcm mmat tuh..haha,,terok kn..kadang2 kita xleh jgka masa yg tepat kn..tpi sebaiknya kita dh jnji kita kena la jgn wt owg len mnunggu kn..*smua owg xsuka mnunggu & ditunggu kn...ini pringatan pd diri aku gak,,

Second moral value yg anwarhadi gtw ialah psl ibadat kita sbgai org Islam, dh bersiap or xpda hari akhirat nanti?adakah kita dh bersiap menerima kematian?DEATHHHH..haha..*bez time dya sbut,,..siyes aku ckp aku nie masih g dlm dunia khayalan ja, slpas tgk video nih bwu aku sdar,aku nih dh siap or belom?pkir la sendiri rafiq oi....aku dh ckup ka bekalan utk dibawa ke hari akhirat nanti? (sering tertanya2 di minda aku)...entri kali nie hnya sbgai peringatan pd diri aku yg msih lgi lemah & biasa ini..peace.. wit wit,,

Friday, June 24, 2011

girls should not blame Men

yippiee,,,bwu blk drpd tgk Maharaja Lawak kt kdai mkn dgn my gurlfrenz (kwn) huwaina..& the winner is!! pasti smua dh tw kn..SEPAH,,huhu,,terbaekk,,tahniah erk.yg laen pon mmg terbaekk,,tpi  bkn nk cerita psl ML sbb rmai g yg dh post & lagi best drpd aku wt pnya...huhu,,so aku nk cite psl laki & gurl yg bercinta slps tuh break/clash,,,ish3..dugaan,,,besa la cinta muda2,,aku nk post psl nih slps kwn aku story mory psl ex dya,so aku tiba2 dpt idea nk post psl bnda alah nih,,

my frend Me'on(bkn nama sbnr) dya cite la skit2 psl ex dya yg dya tggal secara diam2..oopps! jgn tkezut lgi,,bwu nk cite...dya ckp dya kpel dgn bdk nih da la 1 taun gak..tp jrang jmpa sbb msing2 dk jauh,,slpas tuh kwn aku rsa mcm dh xleh dh kpel dgn gurl nih..so dya amek kptusan berundur snyp2..tnpa mmbls msj, tnpa mghntar msj,call xagkt,....huhu..rmai gak kn yg wt mcm nih..TAPI...kwn aku ckp dya brsebab lakukan itu..sebab dya xmaw ex dya tuh msih mgharap, or dya kta itu sja jln nk freedoom..haha..kalo gtw nk break msti bnyk soal kn...so dya xnk lukakan aty gadis itu..lgpon gdis tuh nk SPM..akhirnya ex dya tuh dh brjya dlm SPM slpas kwn aku tggalkan gurl tuh..yg sblm nie xprnh dpt cmerlang,...haha..kmi sbgai lelaki kmi syg kpd kaum gurl nih...cma cara yg slh...huhu,(poyo gila aku mlm nih)

p/s: pngajaran yg boleh diambil..? ape pon xboleh...hahaa,,pngajarannya tggalkan awek anda kalo nk dya lulus SPM...keh3,,(sorry entri bengong) aku pon xphm aku cite apa..

Thursday, June 23, 2011

xperlu baca

disebabkan kemalasan melanda diri aku nih..aku mlz nk taip..so nk boh gmbr2 ja....mybe dh rmai tgk gmbr2 lwk nih,,saja gedik nk post gak..huhu..peace






Monday, June 20, 2011

'Pak Uda' meninggal dunia

 Pelakon dan pelawak, Zami Ismail, 67, yang meninggal dunia semalam di Institut Jantung Negara (IJN) akibat kegagalan jantung tidak pernah memaklumkan kepada isteri dan sembilan anaknya mengenai penyakit dihidapi. Malah, Allahyarham yang juga dikenali sebagai Pak Uda dalam sitkom Pi Mai Pi Mai Tang Tu tidak pernah menunjukkan sebarang perubahan atau tanda-tanda menghidap penyakit kronik Pelakon dan pelawak, Zami Ismail, 67, yang meninggal dunia semalam di Institut Jantung Negara (IJN) akibat kegagalan jantung tidak pernah memaklumkan kepada isteri dan sembilan anaknya mengenai penyakit dihidapi.Anak keduanya, Ahmad Yamashita, 38, berkata bapanya seorang yang berahsia dan sukar melihat dirinya mempunyai masalah atau sakit teruk. 

“Tak nampak perbezaan ketara pada diri dia, tiba-tiba saja sakit dan kami tak tahu dia ada masalah jantung cuma sebelum ini dia sering mengadu sakit dada.
“Dia memang sering sakit tapi sakit biasa saja, malah kami pernah melarang dia buat kerja-kerja berat termasuk berlakon tetapi dia seorang yang komited dengan kerja walau sakit sikit pun dia tetap nak pergi juga,” katanya.

Allahyarham Zami disahkan meninggal dunia jam 10.30 pagi di sisi isteri dan ahli keluarganya selepas seminggu dirawat di IJN kerana keadaan yg semakin tenatJenazah Allahyarham dikebumikan di kampung halamannya di Tanah Perkuburan Islam Kampung Pekan Kecil di Tapah Road di sini, sebelum solat Asar semalam.

Allahyarham yang aktif dalam bidang lakonan sejak 1985 membintangi lebih 20 filem termasuk dua filem yang belum ditayangkan iaitu Husin Mon Dan Jin Pakai Toncit dan Shh...Dia Datang...(sumber:www.bharian.com.my)

p/s : saya amat mngemari lakonan & lawak Allahyarham Pak uda time 'pi mai pi mai tang tu' dan lakonannya dlm filem Hantu Kak Limah Balik Rumah sbgai pak abu..semoga roh Allahyarham dicucuri rahmat,,kpd blogger boleh sedekahkan Al-fatihah..

Thursday, June 9, 2011

SeBaB aku xmaw kapel! Keh3

agak mengong kn title post aku,,haha,,besa la..ni blog psl life aku..aku tulis ja apa aku nak..kalo xnk baca xpa la..spa la sya.. :( hahaa,,..oke2 berbalik kpd title tuh..beberapa sebab aku xnak kapel BUAT MASA sekarang..bkn smpai bila2 oke...tggu jodoh jep,,,jgn kata aku gay plak,,,huhu,,,sebenarnya mcm nih,,,,aku rasa pengalaman dh bnyk mgajar aku kot utk lebih berhati2 bila kapel mapel nih..,,so aku dh tetapkan beberapa pendirian aku psl bab2 nih,,,antara sebab2 nya adalah..jeng3... 

1st. Sebab aku nih KUAT JELOUS
haha...siyez dong....smua ex aku dulu boleh dikategorikan comey & cun gak ar..disebabkan aku nih yg x Hensem lgi x cute so rasa mcm xpatut lak aku dpt GF yg cun or cmey..aku nih itam mnis..awek2 aku smua putih....hahaa,,rsa mcm xpdn kn..so aku asa ada laki len yg lbih ssuai tuk diowg..so pye2..
2nd. Sebab aku nih xberharta lagi
biasa la aku kan msih otw nk smbung blajar..mkn mnum pkaian parent tggung..mostly my dad la,,so duit nk bli gift2 nih especially time besday rsanya agk susah la....keta pon xdak lagi..xkn nk bwk nek moto ja..so aku rasa bek awek aku kapel dgn owg ada duit...siyez aku ckp gurl akn rsa dihargai or disygi if laki bg hdiah...
3rd. Sebab aku xdak Lesen Keta
hahaa,,btoi ar...wlupon umo dh mjangkau 20tahun tp msih xdak lesen keta..ayh xkasi lgi,,,adoi..pas2 kena guna duit sndiri,,,aku dok kuar ja tiap2 ari mcm mn nk collect duit..keta penting woo dlm prhubungan,,,ia mnjadi alat pgangkutan yg pnting kalo bg kapel2 nih,,,awek kita akn rsa lebih slamat & xyah isaw psai ujan rintik, lebat or panas & terik....haha,,so kulit awek kita akn terjaga,,,tidak kena sinaran UV,,..(bkn nk sarankan soh dating cuma akn lbih tjamin kalo da keta) lgpon gurl skrg mn lyan nek moto...(jgn mrh erk xsmua) :P
4th Sebab aku dah serik DITIPU
sori kalo ayt kurang menyenangkan..tp entah la..itu la apa yg aku asa kalo kapel,,..kdang2 kita cuba tuk tidak mgharap 100% drpd si dya,,,tp hrpan yg diberi oleh si dya mmbuatkan kita 100% jd syg plak..haha..(jiwang siot)..aku kalo kapel dgn sesowg aku akn syg dya & xleh benci dya wlu apa skali pon dya wt...xyah la aku gtw sebab kena tipu mcm mn,,,xnk aibkan sapa2...lgpon mybe mmg slh aku sendiri..yg xdpt mlyan ex2 aku dgn bek...xleh jd yg terbaek,,,asyik emo ja,,huhu....

Yang tu ja kot...malas nk crita dh,,sbb xbrapa sihat skrg nih..wuuu...bg yg kapel tuh hope kowg sntiasa hepi,,,biasala kapel msti da gduh2 kn :) so try to be nice to each other..chill

Friday, June 3, 2011

I lOve pHotOsHoP


Eloo..berkenaan tjuk di ats yup..kali nie nk smbang psl adobe photoshop,,aku guna CS4..ada bnyk jenis..photoshop mmg khas utk edit2 gmbr..rmai yg mgunakan software ni kn..software ni mmg famez sbb bnyk kelebihan pd photoshop,,,aku selalu guna tuk edit gmbr2 yg cacat la....ada noise, blur,wrna xterang, & mcm2,,,pling aku suka guna tuk manipulation..manipulated ni gmbr yg asal ditukar mnjadi gmbr yg lbih gempak..(fhman aku) hahaa.. nk tgk brapa gmbr yg aku edit,,,? roll down
 blom ckup detail...



Wednesday, June 1, 2011

cover Justin bieBEr song

video
harap maaf erk..kualiti+nyanyian+men gitar= xelok.....berterabur ja semua,,,,to JB fans.im sorry(gaya amir)..hahaha....aku men lagu that should be me+love me+baby..."that should be me" song really mean a lot to me..lirik dya mmg catchy lar..gpon aku pernah jd mcm dlm lagu tuh...sob3..haha..lupakan...hope kowang enjoy..aku boh sbb saja nk bg kowg komen pelik2..hehehe..

Sunday, April 3, 2011

aleesya! my ank saudara!


entry yg sblom ini didelete sbb faktor-faktor yg tidak dpt dielakkan,,maklum lah fmly aku tw psl blog aku,,HARAP MAKLUM..! hehe,,,ok2,,entry kali nih psl my ank saudara or ank nakan... cweet+mnja! waaaaaa..miz u already...sbelum nih dye rpt dgn ayh aku..tpi kali nih aku p mlwat dye,dye btul2 mnja dgn aku! suke3! (ala2 gedik)asyik soh aku dukung jew..pas2 keje nk mam jep..aku gak yg cuap,,,fuhhh..dh practice jd ayh..pyh woo..skrg bwu aku tahu prgorbanan sesowg
ayh & mak kpd ank2 mreka..cewaaahhh,,huhu...bulan april nih dah msuk 10 bulan..nk dkt 1 taun suda..tpi dh pndai mcm2,,,,hurmm...actually only she can make me smile...tpi dye dok KL..aku dok perlis,,time aku sdey kt sini..spe yg leh wt aku snyum?? hurmmm..lupakan2...(*_*) huhu spatutnye entry nih hepi2 jep..huhu..love u aleesya,,& x lupa pd rayyan (ryan) si abg...insya-Allah hrp dye boleh ckp...

Monday, March 28, 2011

my bestie!

for some time i had left the blog,,nothing to update..but I thinking something about my frenz..so this time i want to post about my best frenz,,i dont have many frenz..so its easy for me to calculate..huhu,,so this is the list for my bez frenz,
,
1. His name is Ikram @ eykram roland after converted..hehe..this boy live in taman melati same as me..but now studying at UniKL..1st time i met him, i thought he is a hip hop boy,,but i found out he love metal(just like me) so we get close..about him? i dont know what to say, bcoz he totally evil person & cruel,..he love art..good at singing & drawing,,love to wear branded stuff..but actually he is a gud person,,he still remember all his frenz,,,so keep it up man!
2. Nafis rosli...we know from form2..he is a sk8er when i know him,.he type of person that always try something new..all kind of thing he do,,from sk8 -bmx, bmx-mountain bike, & many more..he is a funny guy..so my frenz, just be yourself,,
3.IZATY MARDZIAH...bdk sengal..hehe..she is uitm kuala pilah's student..we know each other from the Projek Kalsom 2007..we are in a same group...i cant deny it, she is my bez gurl frenz ever..bcoz she still rmmber me eventhough she have many frenz..daku terharu..huhu..my advice for her, keep lovin him,dont thing negatively ok...hope u always hepi..:)
4.IZHAM akibi,,,well bdk ni boleh dktakan bdk otaku gak la.,.huhu..tpi nsib dye xnerd..hehe,,
orite, my story about him, he is my frenz since form3..sometime he blur & sometime he's fine..i dont know what on his mind,,but he is a gud guy,,love to draw anime character,listen to music & computer is his life,,he stdying at politeknik tuanku syed sirajuddin,,so my frenz, my advice for u, get a gurlfrenz..haha,,
5. His name is MOhd faZrul @ pojoin..i dont know where he get that nickname..i know him since primary school, but that time we not so close..in form 4 we are in same class,so i get to know all about him..he totally funny guy,,,enjoy frenz with him..he have a good looking face,,so many gurl like him..but i dont know why her love not stay long,,huhu..
6.he is fakhrul afifi..about him?? u dont want to know about him..haha,,bcoz he is crazy person..when we hang out, i cannot say much bcoz i always laugh..haha..he love to hang out..enjoy is his life..we not know each other in a long time,.bcoz we not in a same class, mcm owg kata perlis 'knai lagu2 tu ja,,' huhu...tpi apa2 pon hg mmg gempak la,,,

i also have many frenz more, but too many to story,,i only can say their name..its is nas aidil,mad nazreen, asma zulaikha, zul fadzly,aishah, nadialis,ain, fauzi, yusri, safuan,afiq cof, am, aris, arif ishak,syafiq gopeng, anek,oney, afdal,shahir, nabil & many more

Tuesday, January 4, 2011

come & see this!

hahaaha..nk gelak puas2...blog video yg xleh blah..its about me who love to hang out at tasik melati..& it give a lot of memory..to me..
video
p/s : jerawat yg bnyk..siap liang roma nmpk lg..adoi..50mm lens..phm2 la..
dh la x nsem dh..zoom lg la x nsem...tpi thank to my frenz ikram sbb sudi mnjmput aku
mnjadi pelakon smbilan..haha