nuffnang

Wednesday, June 29, 2011

Dah Siap ka belOm?

Assalamualikum, kalo xjwb dosa kalo jwb SAYANGGGG..hehe,,(trademark anwarhadi)..orite kali nk post psl dh siap ka blom..apa yg siap? nsi paprik dgn teh ais?roti canai?kopi tarik siap? no no no.,.nie psl khidupan kita smua sbgai manusia dlm mnjalani rintangan hidup yg bermacam2 liku,,apa2 pon kita tgk dlu video anwar hadi kt bwh nih..video nih dh lama sbnrnya..
dh usha? kalo ada yg tenet slow yg dok buffering tuh meh aku cite...cecite cecite..

Scene dlm babak video nih, kwn dya tpon nk ajk lepak & kata dlm 5mnit dya smpai la,,tp si mamat yg pemalas tuh wt dek ja...layan lgu soley2 dlu..dh hmpir 10 mnit kwn dya smpai..tp yg mamat tuh xsiap g..frust la kn kwn dya tuh...dh gtw dh nk smpai tp xsiap2,,,HAAAA, kowg prnh alami situasi ni x? or kowg mcm mamat tuh? haha..aku pon prnh jd mcm nih & aku prnh jd mcm mmat tuh..haha,,terok kn..kadang2 kita xleh jgka masa yg tepat kn..tpi sebaiknya kita dh jnji kita kena la jgn wt owg len mnunggu kn..*smua owg xsuka mnunggu & ditunggu kn...ini pringatan pd diri aku gak,,

Second moral value yg anwarhadi gtw ialah psl ibadat kita sbgai org Islam, dh bersiap or xpda hari akhirat nanti?adakah kita dh bersiap menerima kematian?DEATHHHH..haha..*bez time dya sbut,,..siyes aku ckp aku nie masih g dlm dunia khayalan ja, slpas tgk video nih bwu aku sdar,aku nih dh siap or belom?pkir la sendiri rafiq oi....aku dh ckup ka bekalan utk dibawa ke hari akhirat nanti? (sering tertanya2 di minda aku)...entri kali nie hnya sbgai peringatan pd diri aku yg msih lgi lemah & biasa ini..peace.. wit wit,,

Friday, June 24, 2011

girls should not blame Men

yippiee,,,bwu blk drpd tgk Maharaja Lawak kt kdai mkn dgn my gurlfrenz (kwn) huwaina..& the winner is!! pasti smua dh tw kn..SEPAH,,huhu,,terbaekk,,tahniah erk.yg laen pon mmg terbaekk,,tpi  bkn nk cerita psl ML sbb rmai g yg dh post & lagi best drpd aku wt pnya...huhu,,so aku nk cite psl laki & gurl yg bercinta slps tuh break/clash,,,ish3..dugaan,,,besa la cinta muda2,,aku nk post psl nih slps kwn aku story mory psl ex dya,so aku tiba2 dpt idea nk post psl bnda alah nih,,

my frend Me'on(bkn nama sbnr) dya cite la skit2 psl ex dya yg dya tggal secara diam2..oopps! jgn tkezut lgi,,bwu nk cite...dya ckp dya kpel dgn bdk nih da la 1 taun gak..tp jrang jmpa sbb msing2 dk jauh,,slpas tuh kwn aku rsa mcm dh xleh dh kpel dgn gurl nih..so dya amek kptusan berundur snyp2..tnpa mmbls msj, tnpa mghntar msj,call xagkt,....huhu..rmai gak kn yg wt mcm nih..TAPI...kwn aku ckp dya brsebab lakukan itu..sebab dya xmaw ex dya tuh msih mgharap, or dya kta itu sja jln nk freedoom..haha..kalo gtw nk break msti bnyk soal kn...so dya xnk lukakan aty gadis itu..lgpon gdis tuh nk SPM..akhirnya ex dya tuh dh brjya dlm SPM slpas kwn aku tggalkan gurl tuh..yg sblm nie xprnh dpt cmerlang,...haha..kmi sbgai lelaki kmi syg kpd kaum gurl nih...cma cara yg slh...huhu,(poyo gila aku mlm nih)

p/s: pngajaran yg boleh diambil..? ape pon xboleh...hahaa,,pngajarannya tggalkan awek anda kalo nk dya lulus SPM...keh3,,(sorry entri bengong) aku pon xphm aku cite apa..

Thursday, June 23, 2011

xperlu baca

disebabkan kemalasan melanda diri aku nih..aku mlz nk taip..so nk boh gmbr2 ja....mybe dh rmai tgk gmbr2 lwk nih,,saja gedik nk post gak..huhu..peace






Monday, June 20, 2011

'Pak Uda' meninggal dunia

 Pelakon dan pelawak, Zami Ismail, 67, yang meninggal dunia semalam di Institut Jantung Negara (IJN) akibat kegagalan jantung tidak pernah memaklumkan kepada isteri dan sembilan anaknya mengenai penyakit dihidapi. Malah, Allahyarham yang juga dikenali sebagai Pak Uda dalam sitkom Pi Mai Pi Mai Tang Tu tidak pernah menunjukkan sebarang perubahan atau tanda-tanda menghidap penyakit kronik Pelakon dan pelawak, Zami Ismail, 67, yang meninggal dunia semalam di Institut Jantung Negara (IJN) akibat kegagalan jantung tidak pernah memaklumkan kepada isteri dan sembilan anaknya mengenai penyakit dihidapi.Anak keduanya, Ahmad Yamashita, 38, berkata bapanya seorang yang berahsia dan sukar melihat dirinya mempunyai masalah atau sakit teruk. 

“Tak nampak perbezaan ketara pada diri dia, tiba-tiba saja sakit dan kami tak tahu dia ada masalah jantung cuma sebelum ini dia sering mengadu sakit dada.
“Dia memang sering sakit tapi sakit biasa saja, malah kami pernah melarang dia buat kerja-kerja berat termasuk berlakon tetapi dia seorang yang komited dengan kerja walau sakit sikit pun dia tetap nak pergi juga,” katanya.

Allahyarham Zami disahkan meninggal dunia jam 10.30 pagi di sisi isteri dan ahli keluarganya selepas seminggu dirawat di IJN kerana keadaan yg semakin tenatJenazah Allahyarham dikebumikan di kampung halamannya di Tanah Perkuburan Islam Kampung Pekan Kecil di Tapah Road di sini, sebelum solat Asar semalam.

Allahyarham yang aktif dalam bidang lakonan sejak 1985 membintangi lebih 20 filem termasuk dua filem yang belum ditayangkan iaitu Husin Mon Dan Jin Pakai Toncit dan Shh...Dia Datang...(sumber:www.bharian.com.my)

p/s : saya amat mngemari lakonan & lawak Allahyarham Pak uda time 'pi mai pi mai tang tu' dan lakonannya dlm filem Hantu Kak Limah Balik Rumah sbgai pak abu..semoga roh Allahyarham dicucuri rahmat,,kpd blogger boleh sedekahkan Al-fatihah..

Thursday, June 9, 2011

SeBaB aku xmaw kapel! Keh3

agak mengong kn title post aku,,haha,,besa la..ni blog psl life aku..aku tulis ja apa aku nak..kalo xnk baca xpa la..spa la sya.. :( hahaa,,..oke2 berbalik kpd title tuh..beberapa sebab aku xnak kapel BUAT MASA sekarang..bkn smpai bila2 oke...tggu jodoh jep,,,jgn kata aku gay plak,,,huhu,,,sebenarnya mcm nih,,,,aku rasa pengalaman dh bnyk mgajar aku kot utk lebih berhati2 bila kapel mapel nih..,,so aku dh tetapkan beberapa pendirian aku psl bab2 nih,,,antara sebab2 nya adalah..jeng3... 

1st. Sebab aku nih KUAT JELOUS
haha...siyez dong....smua ex aku dulu boleh dikategorikan comey & cun gak ar..disebabkan aku nih yg x Hensem lgi x cute so rasa mcm xpatut lak aku dpt GF yg cun or cmey..aku nih itam mnis..awek2 aku smua putih....hahaa,,rsa mcm xpdn kn..so aku asa ada laki len yg lbih ssuai tuk diowg..so pye2..
2nd. Sebab aku nih xberharta lagi
biasa la aku kan msih otw nk smbung blajar..mkn mnum pkaian parent tggung..mostly my dad la,,so duit nk bli gift2 nih especially time besday rsanya agk susah la....keta pon xdak lagi..xkn nk bwk nek moto ja..so aku rasa bek awek aku kapel dgn owg ada duit...siyez aku ckp gurl akn rsa dihargai or disygi if laki bg hdiah...
3rd. Sebab aku xdak Lesen Keta
hahaa,,btoi ar...wlupon umo dh mjangkau 20tahun tp msih xdak lesen keta..ayh xkasi lgi,,,adoi..pas2 kena guna duit sndiri,,,aku dok kuar ja tiap2 ari mcm mn nk collect duit..keta penting woo dlm prhubungan,,,ia mnjadi alat pgangkutan yg pnting kalo bg kapel2 nih,,,awek kita akn rsa lebih slamat & xyah isaw psai ujan rintik, lebat or panas & terik....haha,,so kulit awek kita akn terjaga,,,tidak kena sinaran UV,,..(bkn nk sarankan soh dating cuma akn lbih tjamin kalo da keta) lgpon gurl skrg mn lyan nek moto...(jgn mrh erk xsmua) :P
4th Sebab aku dah serik DITIPU
sori kalo ayt kurang menyenangkan..tp entah la..itu la apa yg aku asa kalo kapel,,..kdang2 kita cuba tuk tidak mgharap 100% drpd si dya,,,tp hrpan yg diberi oleh si dya mmbuatkan kita 100% jd syg plak..haha..(jiwang siot)..aku kalo kapel dgn sesowg aku akn syg dya & xleh benci dya wlu apa skali pon dya wt...xyah la aku gtw sebab kena tipu mcm mn,,,xnk aibkan sapa2...lgpon mybe mmg slh aku sendiri..yg xdpt mlyan ex2 aku dgn bek...xleh jd yg terbaek,,,asyik emo ja,,huhu....

Yang tu ja kot...malas nk crita dh,,sbb xbrapa sihat skrg nih..wuuu...bg yg kapel tuh hope kowg sntiasa hepi,,,biasala kapel msti da gduh2 kn :) so try to be nice to each other..chill

Friday, June 3, 2011

I lOve pHotOsHoP


Eloo..berkenaan tjuk di ats yup..kali nie nk smbang psl adobe photoshop,,aku guna CS4..ada bnyk jenis..photoshop mmg khas utk edit2 gmbr..rmai yg mgunakan software ni kn..software ni mmg famez sbb bnyk kelebihan pd photoshop,,,aku selalu guna tuk edit gmbr2 yg cacat la....ada noise, blur,wrna xterang, & mcm2,,,pling aku suka guna tuk manipulation..manipulated ni gmbr yg asal ditukar mnjadi gmbr yg lbih gempak..(fhman aku) hahaa.. nk tgk brapa gmbr yg aku edit,,,? roll down
 blom ckup detail...



Wednesday, June 1, 2011

cover Justin bieBEr song

video
harap maaf erk..kualiti+nyanyian+men gitar= xelok.....berterabur ja semua,,,,to JB fans.im sorry(gaya amir)..hahaha....aku men lagu that should be me+love me+baby..."that should be me" song really mean a lot to me..lirik dya mmg catchy lar..gpon aku pernah jd mcm dlm lagu tuh...sob3..haha..lupakan...hope kowang enjoy..aku boh sbb saja nk bg kowg komen pelik2..hehehe..