nuffnang

Thursday, June 9, 2011

SeBaB aku xmaw kapel! Keh3

agak mengong kn title post aku,,haha,,besa la..ni blog psl life aku..aku tulis ja apa aku nak..kalo xnk baca xpa la..spa la sya.. :( hahaa,,..oke2 berbalik kpd title tuh..beberapa sebab aku xnak kapel BUAT MASA sekarang..bkn smpai bila2 oke...tggu jodoh jep,,,jgn kata aku gay plak,,,huhu,,,sebenarnya mcm nih,,,,aku rasa pengalaman dh bnyk mgajar aku kot utk lebih berhati2 bila kapel mapel nih..,,so aku dh tetapkan beberapa pendirian aku psl bab2 nih,,,antara sebab2 nya adalah..jeng3... 

1st. Sebab aku nih KUAT JELOUS
haha...siyez dong....smua ex aku dulu boleh dikategorikan comey & cun gak ar..disebabkan aku nih yg x Hensem lgi x cute so rasa mcm xpatut lak aku dpt GF yg cun or cmey..aku nih itam mnis..awek2 aku smua putih....hahaa,,rsa mcm xpdn kn..so aku asa ada laki len yg lbih ssuai tuk diowg..so pye2..
2nd. Sebab aku nih xberharta lagi
biasa la aku kan msih otw nk smbung blajar..mkn mnum pkaian parent tggung..mostly my dad la,,so duit nk bli gift2 nih especially time besday rsanya agk susah la....keta pon xdak lagi..xkn nk bwk nek moto ja..so aku rasa bek awek aku kapel dgn owg ada duit...siyez aku ckp gurl akn rsa dihargai or disygi if laki bg hdiah...
3rd. Sebab aku xdak Lesen Keta
hahaa,,btoi ar...wlupon umo dh mjangkau 20tahun tp msih xdak lesen keta..ayh xkasi lgi,,,adoi..pas2 kena guna duit sndiri,,,aku dok kuar ja tiap2 ari mcm mn nk collect duit..keta penting woo dlm prhubungan,,,ia mnjadi alat pgangkutan yg pnting kalo bg kapel2 nih,,,awek kita akn rsa lebih slamat & xyah isaw psai ujan rintik, lebat or panas & terik....haha,,so kulit awek kita akn terjaga,,,tidak kena sinaran UV,,..(bkn nk sarankan soh dating cuma akn lbih tjamin kalo da keta) lgpon gurl skrg mn lyan nek moto...(jgn mrh erk xsmua) :P
4th Sebab aku dah serik DITIPU
sori kalo ayt kurang menyenangkan..tp entah la..itu la apa yg aku asa kalo kapel,,..kdang2 kita cuba tuk tidak mgharap 100% drpd si dya,,,tp hrpan yg diberi oleh si dya mmbuatkan kita 100% jd syg plak..haha..(jiwang siot)..aku kalo kapel dgn sesowg aku akn syg dya & xleh benci dya wlu apa skali pon dya wt...xyah la aku gtw sebab kena tipu mcm mn,,,xnk aibkan sapa2...lgpon mybe mmg slh aku sendiri..yg xdpt mlyan ex2 aku dgn bek...xleh jd yg terbaek,,,asyik emo ja,,huhu....

Yang tu ja kot...malas nk crita dh,,sbb xbrapa sihat skrg nih..wuuu...bg yg kapel tuh hope kowg sntiasa hepi,,,biasala kapel msti da gduh2 kn :) so try to be nice to each other..chill

6 comments:

IzatyMardziah said...

yg xde lesen keta tu xleh blah.. apiq, mmg xla nk nek moto gi date. segan wey, nnty org kta apa lak. HEHEHE :))

ARNaBS said...

hahaaha..ko mmg,,,,btul tuh...mn bez nek moto kn..lalala

L.O.V.E.U said...

hihihihi....xpe2, kumpul harta dulu...t harta da bnyk soh mak ayh cari kan calon yg terbaik...all the best :)

ARNaBS said...

hehehe,,tenkiu erk fara..amin..mx2 mcm 2 la

L.O.V.E.U said...

hihihihi....same2...amin3... :) InsyaAllah...

hanna witepink said...

haha ! cilex brO ! dun be sad ! hangg ada kawan yg BAIK cm ana nehh punn dahh okayy an ? haha !