nuffnang

Thursday, July 14, 2011

Girl Materialistic?

SALAM....dh lama x update & xtahu nk update apo..aishh....tringin nk jd blogger yg fames HAHA (follower pon ckit entri pon xbest)berangan...Anwar Hadi dh mng award blogger yg fames bwu2 nih..tahniah2 kpd beliau,,,apa2 pon entri aku kali nih bkn psl anwar hadi..tp berkenaan tjuk di ats..dh bca? kpd gurl2 jgn mrh dlu erk..bkn nk kata kt spa2..itu ayt tnya sbb da tnda soal huhu,cma xdak kata tanya..
smlm aku da post kt status aku mcm kt ats nih, kes boring & feeling ckit smlm..hihi..dpt smbutan gak apa yg aku tlis tuh..(publisiti murahan? nope),,huhu...oke meh nk terang ckit apa itu materialistik..bkn sjenis plastik oke..dya mcm sifat mnusia yg mmentingkn kebendaan..lbih kurang la..persoalannya girl skrg nih mcm 2 ka? mostly yg aku knai skrg smua mcm 2 kot..xsmua oke..aku da knal sowg nih(gurl),kmi mmg rpt la gak..apa2 mslh dya cr aku ja..soh aku tlg antar dya,,tp dlm bbrapa bln lpas dya rpt dgn mmat yg da keta so trus lupa aku..wlupon kmi cma kwn mcm adk & abg..yela aku nie nek moto ja..mn nk pndang kn..smpai brbulan2 wt xknai aku..xpo cek (grrrr geram smbil tumbuk bantal)...haha aku xkisah sgt jnji dya hepi dgn life dya,,bkn dya sowg ja,drpd perhatian aku kt fb kwn2 fb aku smua jnis nk yg kaya2..yg da keta....tpi aku phm sbnrnya lbih terjamin kn kalo da keta...kalo nek moto nmpk rempit plak kn..aku nie kes x amek lesen keta ja(pak xbg lagi)..haha..kcian..tp aku tw da gurl yg xpkir smua tuh..kalo dh cinta akn trima seadanya,kalo time kapel xleh trima, kwin nti lgi laa kn..mintak2 la doa kpd Allah s.w.t supaya dipertemukan jodoh yg sesuai,,,

moral di sini: bljar la elok2 bg lelaki yg nk girl skrg nih,kalo diri sndiri xleh nk jaga lgi jgn hrp nk kapel..bljar dlu..hihi..jgn guna duit mak pak ja..peringatan kpd diri aku gak..hihi..

8 comments:

IzatyMardziah said...

Waahh... aq teringin nk tolong like gk status ko tu :)

Btw, kami nk llki yg ada kereta sbb :
1. menunjukkan dye berkemampuan utk sara dri sndiri n bakal keluarga -> wpun sbnrnya loan kan.. tpi klu nk wat loan pun kna ada income ttp bru bank bgi. =p
2. senang nak berjalan klu dh jns pmpuan pn ske pki tdung fashion bagai tu plus dgn high hill lgi. Glew ko pki mcm tu nek motor.. xmasuk wey ! AHAHAHAHA :))
3. Lebih selamat dri semua segi. Hujan, panas, peragut, n plg pntg pandangan mata msyrakat. klu nek motor, xke kena berkepit wey? xpsl2, pmpuan tu d ktanya xmalu.. gedik.. sob3x..
4. Lebih selamat n senang mtk kbnrn nk kluar dating.. ahahaha... Sejuk mata mak ayh nk bgi kluar pun :)
5. Lebih selesa apa.. ada air-con sejuk n air-con natural.. hihihi...

P/S Perempuan xmaterialistik, tpi perempuan lbh skekn sesuatu yg tlalu smpurna. So, klu plh pkwe tu pn kdg2 smpi smua nk serba-serbi ada... ahahaha.. Yg jns nk mcri yg kya jewk tu nmpk sgt mlsnya nk mjukan dri sndiri. Easy way cari la yg kaya wpun dh berumur.. hihihi.. Tpi klu dh btol itu mmg jdh dye, kte xberhak kta apa2. Allah S.W.T yg tentukan yg tbaik utk kte. Kita blh mrncg jewk :)

arnabs said...

perghhhhhhhh!!! terbaekkk ahh ko zaty,,,komen berjela,,,npew x wt karangan 700pth kata..hahaa..mmg la kn aq dew ckp kn,keta tuh penting gak..tp kalo dh btol2 tw jdoh xpa la cek nk cr yg da keta..nie kapel bdk2 remaja rilex luhhh,,haha

alif haris said...

hahaha .. girl memang materalistic pn .. haha
tp sebeanarnya die perlu jd cmtu sbb kita ni yg bakal mncari nfkah utk die .. so ekonomi kita kene kukuh dulu :)

single je lg best bro .. dah mantap berjaya semua terus kawin ..

arnabs said...

haha,,tu yg aku mksudkn..
kalo xdak g duet bek single..bg berjaya lu

arnabs said...

haha,,tu yg aku mksudkn..
kalo xdak g duet bek single..bg berjaya lu

alif haris said...

hehehe .. betul tu bro ^^

ARAYANA said...

haha. i like (:

arnabs said...

hehe,,ape yg like tu yaya...btw tenkiu